Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2008 08:37 - Наблюдение в гр. София, с оглед на последното разпореждане на кмета за налагане на 30 (тридесет) лева глоба за паркиране на тротоар
Автор: bashiiankova Категория: Други   
Прочетен: 11404 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 19.03.2008 13:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вчера медиите съобщиха новата идея на кмета Борисов, за борба с паркираните на тротоара автомобили. Разбрахме, че под дейното му ръководство, столичният инспекторат ще снима паркираните автомобили, а направените снимки ще бъдат изпращани в КАТ.
Браво - адмирирам.
Днес имах задачи за изпълнение в гр. София и като виден общественик реших да подпомогна столичния инспекторат и кмета в тяхната неравна борба с автомобилите. Направих няколко снимки, които предлагам и на вас.

image
Както сами можете да се убедите, тук има знак забранено паркирането, а мястото е Народното събрание (бившия Партиен дом). Коли по тротоара колкото щеш.

Естествено не приключих до тук. Все пак, за да се наложи административно наказание е необходимо събирането на достатъчно доказателства обосноваващи административното нарушение. Ето затова внимателно снимах колите, заедно с прилезащите им документи, обосноваващи престоят им на това място.

image
Тук се забелязва пропуск на мой съгражданин, тъй като според надписа е издаден от Окръжна Прокуратура - Стара Загора. Какво прави прокурор от Стара загора при народните представители - не знам, но по-интересно е да се съпостави пропуска с номера на колата, а той е следния:

image
Честна дума, това не е старозагорски номер. Как прокурор от моя любим град се е сдобил с кола регистрирана в София - не знам. Може да я кара с пълномощно, но това е догатка, а не сигурен факт, така че мога да съм сигурна. Но да продължим нататък.

image
Както виждате това е представител на пресата - Иван Стоименов, ако е верен стикера който е издаден за посещението на Путин 17-18 Януари 2008 година. Другото до него е талон за 1 час в "Синя зона" издаден от Столична община.

image
Министерство на вътрешните работи, Дирекция Национална служба "Сигурност" със сигурност е издала пропуск №319, но дали това дава право да се паркира на тротоарите, въпреки заповедта на Бойко Борисов - не знам.

Следващата снимка е великолепна:image
Това трябва да е визитка на Министерството на държавната администрация и административната реформа (ах, приятели, знаете колко обичам администраторите на всички нива). Визитката ни съобщава, че министерството е отворено за всички наши мнения, препоръки и предложения, но само в определени области, а именно:
  • мобилността,
  • атестирането,
  • подбора на персонал
  • кариерното развитие и обвързването му със заплащането.
(признавам все си мислех, че обяснението на лемонпай за модераторите е най-безсмисленото нещо, което съм чела, но тази визитка напълно я изчисти в очите ми).
Чинно ни е оставен и мобилен телефон 0888208966 - ако звънна, дали ще ми се обади министъра Ники Василев? Едва ли, по-скоро някой нагъл администратор склонен да коли и беси, на основамие, че работи в министерство.

Вижте обаче следващата снимка:

image
На нея се откриват два важни факта:
1. В отражението на стъклото се вижда част от косата на Светла Башиянкова, а също така ръцете й с фотоапаратче. Ако някой му се занимава може да гада е красива ли е или грозна, стара ли е или млада, интелигентен вид ли има или не.
2. Забелязва се ксерокопиран - лице и гръб - талона на автомобила и всичко това ламинирано. Наистина хитро - само на софиянец може да му хрумне! Умникът е Петя Петрова Костова, която живее в гр. София, ул. Хан Аспарух № 49, вх. Б, ет. 3... Петя кара Ауди А 4, тъмно сив металик, с рег № С 7222 РХ. И ако някой ми каже че изнасям лични данни ще му отговоря, че те данните си бяха там - на улицата. Вижте сами, имам го документирано. Какво общо има Петя с парламента, това не знам! Но явно самото име и ламинираното ксерокопие и дава право да не изпълнява заповедите на Бойко!

Следващите две снимки вървят в пакет.
image

image
Ще ми обясни ли някой защо Народното събрание на Република България издава два документа, които служат за да удостоверяват едно и също нещо, а са толкова различни като визия? Тук има нещо гнило, да знаете, но аз не знам какво е!

Следва още една визитка
image
Този път на Парламентарната Комисия по Жалбите и Петициите на Гражданите.
На ръка е добавен и номера на автомобила СА 5677 КВ. Явно някой е счел, че
визитка + собственоръчно написване на номера на автомобила си = пропуск да паркираш на тротоара до парламента. Да взема да напиша една жалба до комисията....

Ето ви още двама нарушители:
image

и

image
Бойко, да не кажеш, че не съм ти дала номерата на автомобилите.

А сега един общ кадър към сградата:
image
Да се живее в София е чудесно.

И за да не кажете, че се заяждам само с законодателната власт, ще ви представя и два кадъра от центъра на администрацията в Република България - Министерски съвет

image
Нищо изненадващо - и там нарушител до нарушителя на кметската заповед.
Кой обаче по-специално е нарушителя (все пак събираме данни да административно наказване)?

image
От долу си личи талон издаден от Организация на движението (България си страда от факта, че всичко се организира). "Паркинги и гаражи" ЕООД (колко е чудесно да притежаваш търговско дружество, чиято единствена търговска дейност е връщане на задигнати автомобили срещу откуп) Останалото от талона се крие зад Българския национален флаг. Поставен е малко на криво и това скрива целия текст, но след известно замисляне може да се стигне до извода, че това е автомобила на Областния управител на Велико Търново.

Бойко - глоби ги всичките с по 30 лева ще ти кажа Браво!


Тагове:   оглед,   наблюдение,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - komentar
25.11.2008 00:07
Zdravei Svetla,
Slu4aino popadnah na tvoite snimki. Az sam Petya s Audi A4, no sin, a ne siv metalik. Rodena sam v Sofia i prodalzavam da ziveja na sa6toto mjasto - Han Asparuh - sinja zona v momenta. Dokolokoto razbiram tezi snimki sa napraveni vav vrazka s naredbata na Gn Borisov da ne se parkira na trotoara. Bih te pomolila sledva6tijat pat, kogato pravi6 profesionalini snimki tova da e naistna taka, za6toto ako si obarnala vnimanie na ul Asparuh njama kaak da se spre
na trotoara, za6toto na vsjakade sa postaveni kol4eta. Pri4inata, poradi kojato sam si ostavila talona e 4e iziskvaneta da moga da parkiram na ulizata , na kojato ZIVEJA BE6E DA IMAM KOPIE OT MALKIJA TALON NA KOLATA. Sega, za tvoja informazia ve4e sam platila 70 lv za vinetka i njama kade da spiram. Komentara ti kakvo ob6to imam s parlamebta njama da go obszdiam:-))))
Uspeh, nadjavam se sledva6tiat pat kogato pravi6 snimki da otrazjava6 faktie po-profesionalno. Pozdravi,
PetyA
цитирай
2. анонимен - село селоооо село
31.10.2009 19:12
Скъпа ми Светла, имам да кажа няколко неща по въпроса на теб и на останалите "Софиянци".
На 29 години съм живея и съм роден в София, както и родителите ми и техните родители. От 10 години карам кола и имам наблюдения по проблемите с шофиране, паркиране и всякъкви премеждия.
Първо: Преди години преди да нахлуете в столицата нещата не бяха толкова зле. Може да попитаме прокурора от Стара Загора със софийска регистрация на колата, или областния управител на Велико Търново (те вече са си кореняк Софиянци). Лошото е, че ще става и по-зле.
Второ: Платил съм си годишния пътен данък на колата 170 лева. Винетка 70 лева (друг е въпроса защо за едно и съще нещо плащаме по два пъти). Гражданска отговорност 220 лева. Годишен технически прееглед 35 лева. Авто каско 600 лева (полицията като не си върши работата). Всичкото това е за кола среден клас на 10 години, общо 1095 лева. Каквото се иска от мен е изпълнено. Това че няма достатъчно места за паркиране не е мой проблем и на останалите шофьори.
Трето: Ти от къде и кога дойде в София и ти ли си тази която ще ни реши проблемите?
цитирай
3. анонимен - Ех
09.03.2011 16:50
Абе какво значение има, тротоара е за ПЕШЕХОДЦИ! Който не осъзнава това не осъзнава много други неща най-вероятно. Няма да кажа че е селянин по душа, защото поведението е такова, каквото е възпитанието. И 1000 извинителни стикера да сложиш, ситуацията няма да стане по-добра. Само ще покажеш селското си възпитание и съответно неспособността си да живееш в град.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bashiiankova
Категория: Други
Прочетен: 218124
Постинги: 64
Коментари: 578
Гласове: 819
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031